Съветът на ЕС прие решение за частично спиране на споразумението за

...
Съветът на ЕС прие решение за частично спиране на споразумението за
Коментари Харесай

ЕС отменя облекчения визов режим с Беларус |

Съветът на Европейски Съюз одобри решение за отчасти прекъсване на споразумението за улеснение на визовия режим за беларуски длъжностни лица в отговор на „ хибридна офанзива “, която съгласно Брюксел Минск организира.

Европейският съюз упреква Беларус, че предизвиква хиляди мигранти от Близкия изток и Африка да минават в страните от Блока като  " възмездие " за глобите, наложени от ЕС върху Минск заради нарушения на човешките права.

Решението обгръща наредбите, с които се отстраняват условията за документите и наредбите, които уреждат издаването на многократни визи и тези за понижаване на таксите за кандидатстване, когато се ползват за длъжностните лица. 

" Ние изрично осъждаме и отхвърляме продължаващата инструментализация на миграцията от режима в Беларус. Неприемливо е Беларус да си играе с живота на хората за политически цели. Днешното решение демонстрира още един път нашия взаимен ангажимент да продължим да се противопоставяме на тази продължаваща хибридна офанзива ", заяви Алеш Хойс, министър на вътрешните работи на Словения и ръководител на Съвета по вътрешни политики на Европейски Съюз.

Решението на Съвета на Европа няма да засегне елементарните жители на Беларус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР